html.no-js .App { opacity: 1; }
Afbeelding van een airco - Bumaco

Airco bij je thuis

Een energiezuinige warmtepomp

Ben je op zoek naar airco om je volledige woning te koelen en verwarmen, of wil je slechts airco in je veranda, slaapkamer(s),...?
Voor elke behoefte - zowel nieuwbouw, renovatie als in bestaande woningen - werken wij op maat een oplossing uit.
Particuliere woningen koel je best met een energiezuinige warmtepomp.

We onderscheiden drie systemen:

 • Lucht - lucht warmtepompen

  Een lucht - lucht warmtepomp is een uiterst eenvoudige manier om een ruimte of een volledige woning te koelen. Je hebt steeds minstens één buitenunit en - afhankelijk van het aantal ruimtes dat je wilt koelen - meerdere binnenunits. De binnenunit neemt de warmte in de ruimte op en voert deze via de buitenunit naar buiten. Een lucht - lucht warmtepomp kan een ruimte ook verwarmen, en is dus ook inzetbaar als verwarming. Die functionaliteit maakt een warmtepomp zeer energiezuinig als ze in combinatie met zonnepanelen wordt toegepast.

  De binnenunit bestaat in verschillende vormen en modellen: wandmodellen, vloermodellen, inbouwcassettes, kanaaltoestellen, plafondonderbouwtoestellen en opbouwcassettes.

  Afhankelijk van de technische mogelijkheden in jouw situatie, adviseren wij het meest aangewezen type van binnenunit.

 • Lucht - water warmtepompen

  Bij een lucht - water warmtepomp wordt water opgewarmd of gekoeld. Dit water kan worden gebruikt voor vloerverwarming of -koeling. Ook de opwarming van sanitair warm water is mogelijk met een lucht - water warmtepomp.

 • Water - water warmtepompen

  Dit type van warmtepompen wordt ook wel geothermische warmtepompen genoemd. De warmte wordt uit de diepe ondergrond gehaald. In de zomer kan je een water - water warmtepomp ook inzetten voor passieve koeling.

Airco in niet-residentiële gebouwen

VRV of chillers

Gebouwen zoals kantoren, industriegebouwen, scholen, verzorgingsinstellingen, ziekenhuizen, hotels,...
hebben nood aan airco-installaties met een groot koelvermogen.
Ook hiervoor hebben we aangepaste oplossingen.

 • VRV-systemen

  Voor middelgrote tot grote commerciële toepassingen. Een VRV-systeem is gebaseerd op de inverter warmtepomptechnologie waarbij er meerdere binnenunits zijn aangesloten op centraal geplaatste buitenunits. Zowel koelen als verwarmen zijn met deze installaties mogelijk. Het koelmiddeldebiet wordt op elk moment exact afgesteld op de koel- of verwarmingsbehoefte. Mogelijkheid tot werken met een 3-pijpstechnologie waarbij gelijktijdig kan worden gekoeld en verwarmd. Dit geeft door de warmterecuperatie een energiebesparing, zoals bv. Gebouwen met kantoren aan de noordkant en aan de zuidkant. Werkt ook met VRT (Variable Regrigerant Temperature).

 • Sky Air

  Voor licht commerciële toestellen voor het koelen of verwarmen van kleine kantoorruimte, winkels, restaurants, banken enz.. Ook luchtgordijnen voor gebouwen met permanent geopende deuren kunnen van het Sky Air systeem gebruik maken. Werkt met VRT (Variable Regrigerant Temperature).

 • Chillers - ijswatersystemen

  Wij bieden totaaloplossingen met lucht- of watergekoelde koelaggregaten. Zowel compacte als zeer uitgebreide systemen zijn mogelijk. Volledig op maat werken wij het meest aangewezen systeem uit.

Afbeelding van een VRV of chiller - Bumaco
Afbeelding van een airco - Bumaco

Eigen studiedienst voor airco op maat

Onze eigen studie- en calculatiedienst werkt volledig op maat een klimatisatiesysteem uit dat perfect aan jouw behoeftes voldoet.
Onze technische adviseurs komen op afspraak langs om te luisteren naar jouw verwachtingen.
Daarbij analyseren we meteen ook de technische mogelijkheden.

Vervolgens gaan we aan de slag om een aangepast technisch voorstel uit te werken.
We garanderen bedrijfszekere klimatisatie die energetisch optimaal functioneert.
Na een akkoord over ons voorstel, brengen wij de uitgewerkte oplossing in de realiteit.